Bagt torsk i pakker med krydderurter og grønt
Jeg elsker at tilberede vores fisk i pakker lavet af bagepapir, og fylde dem med grøntsager og friske krydderurter, og så en tur på grillen. Det er en super måde at tilberede fisk på, og denne torsk i pakker er helt fantastisk. Jeg har denne gang serveret pakkerne med nye kogte kartofler vendt i en smørsauce med persille og ristede hasselnødder, – det passede fantastisk til. Jeg tilbereder som sagt gerne pakkerne på grill, alternativt kan man smide dem en tur i ovnen ved 150 grader i ca. 15 min.
På vores gasgrill tænder jeg blus i begge sider (ikke i midten) på minimum, – på den måde opnår jeg en temperatur på ca. 150 grader, – og sørger for der ikke er direkte varme under pakkerne. Jeg griller ligeledes pakkerne på en støbejerns tallerken, så alle safter fra fisk og grøntsager bliver i pakken, og så pakkerne ikke brænder på.
INGREDIENSER
- Torske pakker
- 4 torskeloin på ca. 200 g stykket
- 4 gulerødder, skrællede og skåret i skrå skiver
- 4-6 forårsløg, rensede og skåret i store skrå skiver
- 12 grønne asparges, skåret i skrå stykker
- 1 citron, skåret i skiver
- 40 g smør, – 10 g til hver pakke
- Dild
- Bredbladet persille
- Salt og peber
- Lidt sukker
- Kartoflerne
- 1 kg nye små kartofler
- 200 g smør
- 1 skalotteløg, halveret
- 1 god håndfuld ristede hasselnødder, grofthakkede
- 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
- Salt og peber
- Derudover
- 4 stykker bagepapir
- Kødsnor
FREMGANGSMÅDE
Kartoflerne
- Rens kartoflerne for jord og urenheder, men lad dem beholde skrællen på. Kog dem i rigeligt saltet vand i ca. 5-6 min., og lad dem derefter hvile i vandet under låg i godt 20 min., – på den måde trækker de færdigt og bibeholder en lækker fast konsistens.
- Smelt smørret ved svag varme og læg løget heri, – det skal give smag til smørret, men ikke være en del af saucen
Torske pakker
- Drys torskestykkerne med lidt sukker og salt, – det får kødet til at spænde sig op.
- Placer 4 stykker bagepapir på køkkenbordet og læg 2 citron skiver på hver midte af papirene. Top med lidt af de snittede grøntsager, persillekviste og dild og læg torsken ovenpå. Læg flere grøntsager på til disse er brugt op, top med 10 g smør på hver, samt et par ekstra persille kviste og dild, og krydr med lidt ekstra salt og peber.
- Luk pakkerne ved at “kramme” toppene sammen og bind med dem kødsnor.
- Bag pakkerne på en støbejernstallerken i en forvarmet grill ved ca. 150 grader i 15 min. På vores gasgrill passede det med at blus i sider var tændt på minimum og midten slukket. Lad pakkerne hvile et par minutter inde de åbnes.
- I mellemtiden hældes vandet fra kartoflerne. Hasselnødder og persille vendes i smørsaucen og løgene tages op. Vend kartoflerne i smørsaucen inden servering, og gem gerne en smule til at hælde over fiskene.