Lyssej i butterdej med spinat og mascarponecreme
4 personer - ca. 40 min.
En super enkel og lækker ret med en fisk der er i sæson lige nu.
Lyssej i butterdej med spinat og mascarponecreme toppet med en blanding af dampet spinat hvidløg, mascarpone og feta. En lækker måde at servere sin fisk på, og den forbliver saftig og lækker. Retten er serveret med en friskspinat salat med quinoa, – et skøn, let og lækkert måltid.
Indbagt fisk er en skøn måde at serveres sin fisk på, og du kan variere fyldet alt efter smag og sæson, og så er det vist de færreste der ikke er vilde med en butterdej.
Vi har købt butterdejen færdiglavet, – men den kan naturligvis også laves fra bunden hvis man ønsker det. En ret der er nem at lave, men som både smager og ser ud af meget mere. Når sæsonen er til det vil det være fantastisk også at servere den med dampede hvide asparges.
Ingredienser
Fiskepakker
- 560 g lyssej
- 2 ruller butterdej
- 100 g mascarpone
- 100 g feta
- 200 g frisk spinat
- 2 forårsløg, fintsnittet
- 1 skalotteløg, finthakket
- 1 fed hvidløg, revet eller presset
- Salt og peber
- Olie
- 1 æg, sammenpisket til pensling
Spinatsalat
- 200 g frisk spinat
- 1 dl lys quinoa
- 100 g feta
- 1 håndfuld valnødder
- En god balsamico creme
Fremgangsmåde
Fiskepakker
- Varm lidt olie på en pande og svits løg, hvidløg og forårsløg af i et par minutter.
- Tilsæt spinaten og lad den varme med til den falder sammen, – krydr med salt og peber.
- Lad blandingen køle let af, og mas derefter så meget væde ud som muligt. Hak det groft på et spækbræt.
- Bland mascarpone og feta i en skål, og vend derefter den afkølede spinatblanding heri, – smag til med salt og peber.
- Rens fisken, fjern skind og evt. ben, og del i 8 lige store stykker på ca. 70 g/stk.
- Placer stykkerne af fisk på butterdejspladerne og top med en god skefuld spinat fyld, mas det let ned omkring fisken. Skær butterdejen ud således at dejen kan flippes over og lukkes omkring fisk og spinatfyld.
- Mas alle sider sammen med en gaffel så pakkerne slutter tæt, og placer dem derefter på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pensl butterdejen med sammenpisket æg, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 20-25 min. Lad dem hvile et par minutter inden de serveres.
Spinatsalat
- Kog quinoa som anvist på pakken, og skyl derefter i rigeligt koldt vand, – dræn godt for væde.
- Bland quinoa med spinaten og smuldr fetaen herover.
- Top med valnødder og dryp det hele med en god balsamico creme.
God fornøjelse og velbekomme.