Opskrifter til OS 2 kassen
Opskrifter til Os 2 kassen:
Indhold:
- 500 g rødspætte filet
- 500 g laksefilet
- 500 g torskefilet
Opskrift på rødspættefilter i urterasp med ristet rugbrød og remoulade:
Ingredienser:
- 500 g rødspættefilet
- 1 pakke Kernerigt rugbrød
- 3 Økologiske æg
- 20 g hakket Dild
- 150 g Rasp
- 1 stk. Citron
- Lidt Smør til stegning
- Remoulade (gerne den grove)
Fremgangsmåde:
- Blend din rasp sammen med dilden & slå dine æg ud i en skål og pisk dem op med lidt salt med en gaffel.
- Paner dine fiskefileter med først æg også din grønne rasp (dobbelt panering har aldrig skadet nogen).
- Smelt lidt smør på panden og rist rugbrødet heri.
- Steg nu dine fileter sprøde på begge sider.
- Citronen kan med fordel grilles på en tør pande, dette giver en sød & rund smag af citronen.
- Til sidst anrettes det hele & så er der klar til servering.
Laks i fløde med porrer & spidskål:
Ingredienser:
- 500 g Laks
- 2 porrer
- 1 stk. spidskål (gerne økologisk)
- 2 gulerødder
- 2 dl fiskefond (kan fås i de fleste butikker)
- 3 dl fløde
- 1 ske sennep
- Lidt frisk dild
- 1 citron
- 100 g revet vesterhavsost (eller anden fast salt ost)
Fremgangsmåde:
- Skær din Laks i 2 gode stykker. Giv dem lidt salt & sukker. Lad dem ligge & trække i en halv times tid
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Snit spidskål & porrer tyndt & skær gulerødderne i grove tern.
- Smør et ildfast fad med olie eller smør, & læg først dine gulerødder, spidskål & porrer heri. Vendes med salt & peber.
- Tag en stavblender & blend fløde, fiskefond, dild samt sennep sammen.
- Giv grøntsagerne et skud på 10 min. I ovnen & tag dem ud.
- Dryp dine laksbøffer af på køkkenrulle og læg dem nu oven på grøntsagerne & fordel flødesaucen udover her, drys den revede ost udover og giv nu fadet 15-20 min i ovnen.
- Denne ret kan evt spises sammen med en lækker pasta eller kogte kartofler, men behøver ikke.
Opskrift på Stegt/dampet torskefilet med lun broccolisalat med bacon & rødløg:
Ingredienser:
- 500 g Torskefilet
- 300 g broccoli plukket i små buketter
- 1 rødløg i grove tern
- 100 g bacon i tern
- 1 grønt æble (gerne til den syrlige side) i grove tern
- 20 g hakket persille
- ½ dl balsamico eddike
- 2 dl hvidvin
- 2 dl fiskefond (kan fås i de fleste butikker)
- 50 g smør (saltet)
Fremgangsmåde:
- Skær din Torsk i ”bøffer”, drys din fisk med salt & et lille nip sukker. Lad den stå i små 30 min. ved stuetemperatur (dette trækker en masse væske ud af fisken & gør det mere fast i strukturen samt fremhæver smagen i fisken)
- Varm din pande godt op & hæld rapsolie på.
- Tag et stykke køkkenrulle og dryp torsken af herpå, inden stegning.
- Læg din fisk på en brandvarm pande & steg den godt brun på den ene side. Når fisken vendes, dækker du panden til med et låg/sølvpapir. Til slut hælder du din hvidvin, fiskefonden & slutteligt din balsamico. Træk nu panden væk fra varmen & lad den stå & trække i 5-6 min under låg.
- Varm nu en ny pande op og læg bacontern på & rist dem godt. Herefter kommer du broccolien, rødløg, æbler & til sidst persille på.
- Tag din fisk af panden & hæld den væske fra panden over den varme pande med broccolisalaten. Smag nu til med salt & peber.
- Læg din stegte torsk på hver deres tallerken, fordel saucen samt grønt. Kan med fordel pyntes med lidt urter.