Panko panerede fishcakes
4 personer - 45 min.
Fantastisk lækre fishcakes a la grove fiskefrikadeller, vendt i panko rasp og stegt sprøde i rigeligt rapsolie. En virkelig lækker ret serveret med en frisk tatarsauce, – børnevenlig, nem og yderst velsmagende.
Ingredienser
Fiskefarsen
- 800 g fisk, – brug sæsonens fisk (jeg har her brugt laks og sej)
- 1 løg, finthakket
- 1 bundt dild, finthakket
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 2 æg
- 2 1/2 spsk hvedemel
- 1 1/2 tsk salt
- Peber
- Evt. lidt mælk til at justere konsistensen med
- 1/2 l rapsolie til stegning
Panering
- 2 æg, sammenpisket
- 1-2 dl hvedemel
- 5 dl panko rasp
Tatarsauce
- 1 dl god mayonnaise, – vi bruger Hellmanns
- 1 dl creme fraiche 18%
- 1 skalotteløg, finthakket
- 3 spsk syltede agurker, hakket
- 1 spsk kapers, hakket
- 1 bdt dild, finthakket
- 1/2 citron, saften heraf
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Tatarsauce
Bland alle ingredienserne til tatarsaucen og smag til med salt og peber. Stil den på køl til den skal serveres.
Sprøde fishcakes
- Rens fisken fri for ben, fjern skind og evt. urenheder.
- Blend fisken til en let grov masse, – ikke fin som fiskefars, – den skal have lidt struktur, dog uden for store stykker. Fisken kan også hakkes fint i hånden.
- Tilsæt løg, dild, persille, æg, hvedemel og salt, og rør farsen godt sammen.
- Krydr med peber og lad farsen hvile et øjeblik.
- Varm olien op på en pande til den når en temperatur på ca. 160-170 grader.
- Form et par spiseskefulde fars til runde fishcakes, ca. 50 g pr. stk., – vend dem først i melet, derefter sammenpisket æg og til sidst i panko raspen.
- Læg dem løbende på et spækbræt, – og stil dem gerne på køl 10 minutters tid inden de fritteres.
- Fritter dem til de er gyldne og sprøde på begge sider, – ca. 4 min. på hver side, – og lad dem derefter suge på et lag køkkenrulle.
- Server de lune sprøde fishcakes med hjemmerørt tatarsauce.