Skindstegt kulmule med kaperssmør og lun rosenkålssalat
4 personer - ca. 45 min.
Lækker smør stegt kulmule serveret med en skøn kaperssmørsauce samt en lun rosenkålssalat med ristede hasselnødder, – et nem og virkelig lækkert måltid.
Ingredienser
Fisken
- 600-700 g kulmulefilet
- 20 g smør
- Lidt sukker, ca. 1/2 tsk
- Salt
Smørsauce
- 100 g smør
- 2 skalotteløg, finthakket
- 1 citron, saft og fintrevet skal heraf
- 1 glas kapers, 60-100 g, drænet for væde
- 1 håndfuld persille, finthakket
- Salt og peber
Lun rosenkålssalat
- 400 g rosenkål
- 50 g smør
- 60 g hasselnødder, grofthakket
- 1 spsk honning
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 1/2 citron, fintrevet skal heraf
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Lun rosenkålssalat
- Rens rosenkålene og gem de yderste blade til pynt. Overhæld blade og rosenkål med kogende vand og skyl derefter i koldt vand, – på den måde får de et flot grøn farve.
- Halver de største rosenkål, og lad de mindste forblive hele.
- Rist hasselnødderne på en tør pande og læg dem til side.
- Smelt smørret på en pande og steg rosenkålene ved middel varme til de er gyldne, – ca. 3-5 min.
- Hæld de grofthakkede hasselnødder over sammen med citronskal, persille og honning og smag til med salt og peber.
- Inden servering vendes de friske rosenkålsblade i salaten.
Fisken
- Rens fisken grundigt, evt. også for skæl hvis skindet skal spises. Det gøres nemt med bagsiden af en kniv der køres mod skællaget på skindsiden, – skyld derefter stykket og dup det tørt i et viskestykke.
- Del fisken i 4-8 stykker, drys med en smule sukker og salt og lad det stå i 5-10 min.
- Smelt smørret på en pande ved middel varme, det skal lige akkurat bruse uden at det branker. Steg fisken, på skindsiden i ca. 3-4 min. (alt efter tykkelse), vend stykkerne, sluk for varmen og lad fisken stå 1 minuts tid ved eftervarmen. Læg fisken til side og brug samme pande til saucen.
Smørsauce med kapers
- Smelt smørret på panden og steg løgene klare ved middel varme. Hæld kapers over sammen med citronsaft og fintrevet citronskal og varm igennem.
- Tilsæt persille og smag til med salt og peber.
- Anret kulmule på en tallerken, overhæld med kaperssauce og server med den lune rosenkålssalat.