Smørstegt mørksej med citronrisotto og bacon
4 personer - ca. 30 min.
Lækker smørstegt mørksej af loins, serveret med cremet citronrisotto og bacon crumble, – en skøn kombination der smager virkelig fantastisk.
Ingredienser
Fisken
- 600 g mørksej, – jeg brugte loins som har en god tykkelse
- 100 g bacon, i tern
- 40 g smør
- 1 spsk olie
- Lidt sukker
- Salt og peber
Citronrisotto
- 400 g risotto ris
- 4 skalotteløg, finthakket (det skal svare til et almindeligt løg)
- 3-4 fed hvidløg
- 1 citron, saft og fintrevet skal heraf
- 3 dl ærter, optøede
- 150 g parmesan, revet
- 6-7 dl bouillon, jeg bruger kylling eller grøntsagsbouillon
- 4 dl tør hvidvin eller Noilly Prat
- 1 dl olivenolie, måske lidt mere
- Salt og peber
- Evt. ærteskud til toppen
Fremgangsmåde
Citronrisotto
- Varm olien op i en gryde, og steg løg og hvidløg til de er klarede.
- Hæld risene over og steg dem med i 3-5 min. ved middel varme, tilsæt evt. lidt mere olie så ikke de brænder på.
- Hæld hvidvin eller Noilly Prat over, og lad den reducere til det halve ved middel varme.
- Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og kog risottoen ved middel varme til risene er al dante, ca. 15-20 min., – tilføj bouillon undervejs så resultatet bliver cremet og lækkert.
- Rør til sidst ærter, revet parmesan og citronskal i risottoen, smag til med citronsaft, salt og masser af peber, og juster evt. konsistensen med yderligere varm bouillon hvis risottoen er blevet for fast.
Fisken
- Varm lidt olie på en pande og steg baconen sprød. Hak den fint og læg den til side.
- Del fisken i 4 lige store stykker, – rens for evt. urenheder og dup stykkerne tørre. Drys med en smule sukker og salt og lad med trække i 5 min.
- Smelt smør og olie på en pande ved middel varme, det skal lige akkurat bruse. Steg mørksejen på den ene side i ca. 3-5 min., – alt efter tykkelse, sluk derefter for panden, vend fisken og lad den trække færdigt på panden i et par minutter.
- Anret risottoen i en dyb tallerken, læg fisken ovenpå, drys med bacon og ærteskud og krydr med rigeligt peber.